Krémy

Základní krém:

400ml mléka

3lžíce polohrubé mouky

1 vanilkový cukr

1 máslo

100g cukru

Postup:

Z mléka, mouky a vanilkového cukru si svaříme kaši (stejná příprava jako krupicová kaše). Necháme vychladnout. Je dobré zakrýt povrch potr. fólií, aby se neutvořil škraloup. V misce si mezi tím vyšleháme máslo s cukrem. Aby byl krém jemný a nadýchaný, je nutné šlehat máslo alespoň 15min. Pak postupně vmícháme vychladlou kaši (neměla by být studená, teplota by měla být shodná s teplotou másla).

Dobrá rada:

Já na tento poměr kaše dávám i 2 másla, aby nebyla mouka z kaše cítit na jazyku a krém je více nadýchaný. Dále ho ochucujeme dle vlastní chuti. Dá se přidat rum, velice dobrý je přilévat vaječný koňak, ořechy, kokos, kakao, rozpuštěná čokoláda. U čokolády radím rozlámat jí přímo do mléka, když připravujeme kaši. Osvědčila se jak bílá čokoláda tak mléčná. Dá se opravdu použít cokoliv. Na moka krém je to zase šálek vařené silné kávy a trocha mleté. To už ale nechám na vašem uvážení. Vyzkoušejte a experimentujte!